logo

logo
Μια συνεχή πολιτιστική συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Saturday 8 January 2011

Ο ΑLAIN LEFEVRE στις ''ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ''

                                                             Alain Lefevre
                                            Δείτε το βίντεο :

 
Παιδί-θαύμα της μουσικής όπως και ο Αndre Mathieu, στου οποίου τη ζωή αναφέρεται η ταινία Child Prodigy που θα παρουσιαστεί στις ‘’Κακές παρέες’’ , ο Alain Lefevre, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους πιανίστες στον κόσμο. Μυήθηκε στη μουσική από τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 4 ετών και το ταλέντο του σύντομα τον έφερε στις πλέον αναγνωρισμένες μουσικές σχολές του κόσμου και στη μαθητεία μεγάλων δασκάλων όπως οι Jean Marie Darre και Lucette Descaves στο πιάνο και οι Pierre Max Dubois και Gevevieve Joy στη σύνθεση. 
Έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και εξακολουθεί σήμερα να δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο. Όταν δεν βρίσκεται στη σκηνή, ασχολείται με τη σύνθεση, ενώ σημαντική θέση στις δραστηριότητές του κατέχει η προσπάθεια να φέρει τους νέους ανθρώπους κοντά στην κλασική μουσική.

Ανάμεσα στις συνθέσεις του είναι και η τριλογία ‘’Ηλιος, Θάλασσα, Άνεμος”, εμπνευσμένη από την Ελλάδα καθώς και το κομμάτι ‘’La Callas’’ αφιερωμένο στον Χρήστο Λαμπράκη. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η επιμονή και η προσήλωσή του στην ξεχασμένη μουσική του Andre Mathieu, με την αναβίωση της οποίας ασχολήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν το έναυσμα που οδήγησε στη δημιουργία της ταινίας ‘’Child Prodigy’’ του Luc Dionne που παρουσιάζεται στις «Κακές παρέες».

No comments:

Post a Comment