logo

logo
Μια συνεχή πολιτιστική συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Tuesday 28 December 2010

''ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ'': ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

                                                                                                      
                                      Παναγιώτης  Δανιηλόπουλος

                                           tsky” 200x200, βαφή και ακρυλικό σε  καμβά
            
      Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Goldsmiths School of Art (1978-81). Εκπόνησε πτυχιακή θεωρητική μελέτη για τον Ηράκλειτο και  μεταπτυχιακή μελέτη με θέμα το έργο “MARDRE”. Μέχρι το 1985 δίδασκε ζωγραφική στο City of London Polytechnic (1981-85). Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Technischen Universitat Berlin (1995-97) και στο Lessing Hochschule. Aπό το 1995 ιδρύει με τους ιστορικούς τέχνης Matthias Harder και Σωτήρη Μπαχτσετζή τον καλλιτεχνικό οργανισμό "in our empty rooms", τον οποίο διευθύνει ο ίδιος. Το 2000 δημιουργεί στην Αθήνα το «365 art project.
                                  Χάρης Κοντοσφύρης


  
                      
       Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1965 και σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Χατζίκου, ενώ φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επίκουρος καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα). Συνολικά έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προσωπικό site : http://www.harriskontosphyris.com/ 
                                    Ανδρέας Λόλης 

                                                    «Αcropolis» 2010, Μάρμαρο 80x62x41
     Γεννήθηκε το 1970. Tα πρώτα μαθήματα γλυπτικής πήρε από τους Στέφανο Παπαμιχαήλ και Γρηγόρη Kωστάκη. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Aνωτάτη Σχολή Kαλών Tεχνών της Aθήνας υπήρξε βοηθός του καθηγητή Θεόδωρου Παπαγιάννη.Παράλληλα, συνεργάστηκε με γλύπτες, όπως ο Kώστας Δικέφαλος. Tο 2005 μετέβη με υποτροφία του I.K.Y. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Carrara της Iταλίας, όπου διακρίθηκε. Εχει λάβει μέρος σε πέντε ατομικές εκθέσεις, σε δεκαέξι ομαδικές και έχει δέκα συμμετοχές σε συμπόσια γλυπτικής. 
 
                                                   Αθανάσιος Μπερούτσος 
                                                «Always on» Χάλκινο σύρμα 180x70x50 
                                                     Χαρτί, ρούχα, παπούτσια και led
    Γεννήθηκε το 1969 στο Baden της Ελβετίας. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Ραδιοτηλεοπτικών Εγκαταστάσεων και Συσκευών και τεχνικός Η/Υ. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Με υποτροφία ERASMUS, φοίτησε για 3 μήνες στην AKADEMIE DER BILDENDEN ΚÜNSTE του Μονάχου, με δάσκαλο τον E. Sauerbruch.
nΈλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης   στις "Ψηφιακές Μορφές Τέχνης" .
nΑπό το 2007 διδάσκει Γλυπτική ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
nΑτομικές εκθέσεις: 4
nΟμαδικές εκθέσεις: 20
                                                             Κώστας Τσώλης 
                          "Το χωριό στο κεφάλι μου" 200x200 ακρυλικό κάρβουνο σε καμβά
Στη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπήρξε μέλος της Εικαστικής ομάδας "Κατάληψη". Από το 2003 ανήκει στο Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.  Έργα του βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολλεγίου στην Αθήνα. 
                                    Tayfun Pirselimoglu
                                        ‘’E la nave va (2)” 44x60,5 Μικτή τεχνική σε χαρτί
 
Γεννήθηκε στην πόλη Trabson της Tουρκίας το 1959. Σπούδασε στην Τεχνική Σχολή της Άγκυρας και κατόπιν στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, όπου παρουσίασε σειρά εκθέσεων. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, ενώ ο ίδιος έχει επίσης διακριθεί ως σεναριογράφος και κινηματογραφικός σκηνοθέτης, κερδίζοντας διεθνή βραβεία. Έχει συγγράψει τέσσερις νουβέλες.
                                                               Ιsmail Necmi            
                                         ‘’Staring at the sea’’ San Francisco 98” 147x105  
                                               Εκτύπωση φωτογραφίας σε λεπτό καμβά
Γεννήθηκε στην Τουρκία και σπούδασε Νομική στην Κωνσταντινούπολη. Εργάζεται ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης κινηματογράφου και φωτογράφος. Στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 2009 έλαβε πολυάριθμα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ ενώ διδάσκει στο Τμήμα Ραδιοφώνου, Τηλεόρασης & Κινημ/φου του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας της Κωνσταντινούπολης.
                                                                   Νίκος Μάρκου
                                   17-05-2005 (237x87) Digital Chromogenic fujicolor
                                                       crystal archive print 
Γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1959. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε διάφορες  ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας  Θεσσαλονίκης και σε διάφορες ιδιωτικές συλλογές. Έχουν εκδοθεί δυο λευκώματα  του :  "GEOMETRIES" 1999, εκδόσεις Αδάμ και "COSMOS" 2003 εκδόσεις Tetarto. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 
            Προσωπικό site : www.nikosmarkou.com.
                                            Μανώλης Μεραμπελιώτης
                                                     ‘’Χωρίς τίτλο’’ 195x90 Μικτή τεχνική

Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε στο Β Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Tεχνών με καθηγητές τους Xρόνη Μπότσογλου, Γιάννη Βαλαβανίδη και Αριστοτέλη Τζάκο. Έλαβε υποτροφία του ΙΚΤ στη ζωγραφική ενώ συνεργάζεται ως Ειδικός Επιστήμονας στα εργαστήρια Β και Η της Α.Σ.Κ.Τ.


No comments:

Post a Comment