logo

logo
Μια συνεχή πολιτιστική συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Tuesday 28 December 2010

OI TAINIEΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

“Pus"  (“Haze")  του Tayfun Pirselimoglu
Ο Resat προσπαθεί να επιβιώσει δουλεύοντας για έναν συνοικιακό μαφιόζο, ενώ ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα με την ηλικιωμένη μητέρα του. Θέλει περισσότερα από τη ζωή, αλλά δεν έχει τρόπο να τα αποκτήσει. Ώσπου, συναντά τον Emin που είναι πρόθυμος να τον πληρώσει για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Ως που μπορεί να φτάσει η απελπισία;
                                        "Γαλάζιο Φόρεμα" του Γιάννη Διαμαντόπουλου

                                      
                                                         Δείτε τρέιλερ της ταινίας :
Δεκαετία του ’50. Mια χήρα μάνα μεγαλώνει τα τρία παιδιά της έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στον  μοναχογιό της. Τα πρώτα σημάδια ιδιαιτερότητας του γιου εμφανίζονται νωρίς: κόντρα με την οικογένεια, ρήξη με τα κοινωνικά πρότυπα, φιλίες με το ίδιο φύλο. Το πάθος του για το χορό τον οδηγεί στο Παρίσι και τα πάθη του σε αμφίφυλες σχέσεις.
Δεκαετία του ’80. H απογοητευτική επιστροφή στην Ελλάδα, η καλλιτεχνική του αποτυχία και η όξυνση των σχέσεών του με τη μητέρα του τον οδηγούν σε ακραίες αποφάσεις: πεζοδρόμιο στη Συγγρού, χορευτής σε καμπαρέ με τραβεστί, φυλακή, αλλαγή φύλου. Η μάνα του αδυνατεί ν’ ακολουθήσει τις αλλαγές του.
Δεκαετία του ’90. H ευτυχία που ονειρεύεται δεν έρχεται. Το τέλος τραγικά λυτρωτικό.
                                                     “Shahada” του Burhan Qurbani
                                                         Δείτε τρέιλερ της ταινίας 
  Οι τύχες και οι ζωές τριών Γερμανών – γεννημένων μουσουλμάνων από γονείς πρόσφυγες συγκρούονται, καθώς παλεύουν να βρουν ισορροπία ανάμεσα στην πίστη και στον σύγχρονο τρόπο ζωής σε μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές μεγαλουπόλεις της Δύσης. Το Βερολίνο ως πρόκληση σε έναν πιο απελευθερωμένο τρόπο ζωής, αλλά και ως απόηχος βαθιά ριζωμένων παραδόσεις.
                                             Tilva Ros” του Nikola Lezaic 
 
                                            Δείτε τρέιλερ της ταινίας:
                             ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΟ CINE EUROPΑ

Στο Bor της Σερβίας, σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρακωρυχεία που πλέον είναι μόνο η μεγαλύτερη τρύπα της Ευρώπης, ο Toda και ο Stefan περνούν το πρώτο καλοκαίρι τους μετά το σχολείο προσπαθώντας να κερδίσουν την προσοχή της νεαρής Dunia. Εν μέσω κοινωνικών αναταραχών για την τύχη της πόλης και αναζητήσεις για το μέλλον και την καριέρα τους, οι δυο φίλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλά περισσότερα από τον εφηβικό εγωισμό τους.
                                                         Podslon” του Drago Sholev
                                                    Δείτε το τρέιλερ της ταινίας :
      Όταν ο 12χρονος Ράντο εξαφανίζεται από το σπίτι για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, οι γονείς του αναγκάζονται να αφήσουν το τηλεκοντρόλ και να θυμηθούν την ύπαρξή του. Επιστρέφοντας όμως από το αστυνομικό τμήμα όπου δήλωσαν την εξαφάνιση, διαπιστώνουν ότι ο κανακάρης τους όχι μόνο γύρισε σπίτι, αλλά έφερε και παρέα: τα δυο φρικιά του χωριού… Η εφηβική επανάσταση σε μεγάλα κέφια.
                                                         One Day” του Hou Chi-Jan
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας
     
                                       Η Σίγκινγκ βλέπει συνεχώς το ίδιο όνειρο: ένα αγόρι που της φωνάζει από μακριά, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει ούτε το πρόσωπό του ούτε τι λέει. Στη νυχτερινή της βάρδια σε ένα φέρρυ μποτ, συναντάει έναν φαντάρο που ισχυρίζεται ότι είναι ο μελλοντικός της εραστής. Και κάπου εκεί χάνεται το νήμα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, μεταξύ τώρα, πριν και μετά. Αλλά το ερώτημα παραμένει: αν ήξερες ότι θα χάσεις τα πάντα, θα ερωτευόσουν ξανά;
                                                      "Child Prodigy" του Luc Dionne




Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την πορεία του μουσικού παιδιού-θαύματος Andre Mathieu που σε ηλικία 6 ετών κατέπληξε κοινό και κριτικούς δίνοντας κοντσέρτα σε όλο τον κόσμο. Επονομαζόμενος «Ο Καναδός Μότσαρτ» ο Andre δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την εξέλιξή του ως πιανίστας και συνθέτης. Καθώς όμως μεγάλωνε, η ζωή του πήρε την μπαγκέτα από τα χέρια…

No comments:

Post a Comment