logo

logo
Μια συνεχή πολιτιστική συνάντηση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Friday 23 March 2012

Η σιωπή είναι χρυσός, Στο Πούσι & Στο Πουθενά! Δεύτερη μέρα προβολών!


Το πρόγραμμά μας σήμερα ξεκινά σήμερα με την μικρού μήκους ταινία, Il Silencio e d' oro, μετά την οποία ο Tayfun Pirselimoglu περνάει στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους Στο πουθενά  - Hiçbiryerde – Nowhereland, μια συμπαραγωγή με την Γερμανία που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Eurimages.  (ώρα προβολή: 21.30)

Πολλοί άνθρωποι εξαφανίζοντια μυστηριωδώς από αυτόν τον απαίσιο κόσμο. Κανείς από αυτούς δεν βρέθηκε. Αλλά οι μητέρες τους ποτέ δεν εγκατέλειψαν την αναζήτηση του αγαπημένου τους γιου και κόρης. Πολεμώντας ακόμη και την ίδια την πραγματικότητα... 

Η ταινία, λόγω του πολιτικού της θέματος, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και υπήρξαν προσπάθειες να απαγορευτεί η προβολή της. Μετά από πολλούς αγώνες του σκηνοθέτη, τελικά η ταινία προβάλλεται, κάνοντας πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και αποσπώντας το μεγάλο βραβείο των κριτικών. Έπειτα, συμμετέχει και βραβεύεται στα φεστιβάλ Μοντπελιέ-Βραβείο κοινού, Κωνσταντινούπολη με το  Βραβείο Radical, βραβείο καλύτερης ηθοποιού, βραβείο κριτικών, βραβείο 2ου αντρικού και γυναικείου ρόλου, Πουσάν, Σεβίλλη, Θεσσαλονίκη, Μανχάιμ, Τριέστη, Μπάστια, Βαρκελώνη, Βελιγράδι, κ.ά.

Θα δούμε επίσης Το Πούσι – Pus – Haze, την δεύτερη ταινία της τριλογίας της οποιας χτες απολαύσαμε το τρίτο και τελευταίο μέρος, η οποία επίσης έκανε πρεμιέρα στο Forum του Βερολίνου. Η ταινία ήταν πάλι συμπαραγωγή με την Ελλάδα με την εταιρεία Graal και τον παραγωγό Νίκο Μουστάκα. Άλλα φεστιβάλ που συμμετείχε ήταν στα Άδανα - Βραβείο Φωτογραφίας, Άγκυρα, κ.α. 




Είναι μια ιστορία μιας μουντής πόλης, γεμάτη «μουντές» ψυχές. Τρεις τέτοιες ψυχές συναντώνται κατά μια μυστηριώδη σύμπτωση που τους οδηγεί στο χείλος επικίνδυνων αποφάσεων. Ώρα προβολής 19.30. 



1 comment:

  1. μπραβο!!!
    να κι αλλος τουρκος σκηνοθετης απο την ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ,,που δεν ξεραμε και που χαιρομαστε που τον μαθαινουμε...
    Ενα ποιημα οι ταινιες του, και ποσο σεμνος στην παρουσιαση των ταινιων του.
    ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΕ ΤΟΝ....

    ReplyDelete